Ambasador Meksika u Srbiji gospodin Marko Antonio Garsija Blanko posetio je 12. maja ove godine Geoekonomski fakultet (Sektor za Latinsku Ameriku i Karibe) i vodio razgovore sa prof. dr Slobodanom S. Pajovićem, dekanom našeg fakulteta.

Posebna pažnja posvećena je XVIII kongresu Međunarodne federacije za izučavanje Latinske Amerike i Kariba (FIEALC), koji će od 25. do 28. jula 2017. godine biti održan na Univerzitetu “Džon Nezbit”.

S obzirom na to da je meksička delegacija najbrojnija na Kongresu (88 regsitrovanih stručnjaka iz ove naučne oblasti, ambasador Garsija Blanko pružio je punu pomoć Sektoru za Latinsku Ameriku i Karibe u organizaciji ovog važnog međunarodnog naučnog skupa. Dogovoreno je da ambasador Meksika održi predavanje na Forumu za međunarodne studije GEF-a u okviru pretkongresnih aktivnosti, prisustvuje svečanom otvaranju Kongresa, specijalnoj sesiji posvečenoj nedavno preminuloj Mariji Eleni Rodríguez Osan – počasnoj predsednici XVIII Kongresa FIEALC i pruži punu podršku Organizacionom komitetu u realizaciji kulturnih aktivnosti tokom kongresa.

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: