ana jurcicAna Jurčić rođena je 1981. godine u Zemunu. Na Geoekonomskom fakultetu  Univerziteta „Džon Nezbit“ u Beogradu diplomirala je 2004. godine kao student generacije.

Magistrirala je četiri godine kasnije na istoimenom fakultetu, odbranivši magistarsku tezu „Evro-azijski menadžment u uslovima globalizacije; interkulturni aspekti“ i iste godine izabrana je u zvanje asistenta. Zvanje doktora nauka stekla je 2013. godine, odbranivši doktorsku disertaciju „Međuzavisnost nacionalne kulture i menadžmenta; uloga interkulturnog menadžmenta u stvaranju multikulturne organizacije na Fakultetu za poslovne studije u Beogradu.

Kao stipendista američke vlade, Ana Jurčić je 2010. godine završila program za usavršavanje i razvoj nastavnog osoblja na Džordž Vašington univerzitetu u Vašingtonu (Distrikt Kolumbije). Danas radi na Univerzitetu „Džon Nezbit“ kao docent na predmetima Menadžment i Interkulturni menadžment. Jedan je od osnivača Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u kojem radi kao savetnik, a za tu poziciju je prošla obuku pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Ana Jurčić volonterski radi i kao fasilitator Open World programa profesionalnog usavršavanja koji finansira Kongres SAD. Predsednik je Nadzornog odbora Udruženja Fulbrajtovih stipendista Srbije.

Što se tiče naučno-istraživačkog rada, ali i kompetencija, u prilog govore odabrani projekti na kojima je Ana Jurčić uzela učešće kao:

•    Mladi istraživač na projektu Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije pod nazivom ’Nacionalna strategija priliva stranog kapitala u cilju reintegracije Srbije u svetske ekonomske tokove. (2011-2013)
•    Savetnik Megakarijere na TEMPUS projektu ’CareerS – Razvoj karijernog vođenja u cilju unapređenja visokog obrazovanja u Srbiji. (aktivno)
•    Alumni član na projektu ’Razvoj veština akademskog čitanja i pisanja kod studenata u Srbiji’, finansiranog od strane Američkog saveta za međunarodno obrazovanje. (2010)
•    Moderator na projektu ’Nastavne metode – mogućnosti implementiranja javnih diskusija’, u organizaciji Interaktiviti fondacije, SAD. (2010)
Pored formalnog obrazovanja, Ana Jurčič je:
•    sertifikovani predavač Triple S Learning programa obuke za oblasti uspešna prodaja i kvalitetna usluga;
•    sertifikovani moderator Interaktiviti fondacije iz Vašingtona za izvođenje kurseva pregovaranja;
•    sertifikovani nadzornik testova sposobnosti prestižnog Blumberg Instituta iz Njujorka.
•    Autor je preko dvadeset naučnih radova iz oblasti Menadžmenta.